Gratis verzending

Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Deel, discussieer en volg!

Een overzicht van social media kanalen van Uitgeverij SWP
Uitgeverij SWP is actief op alle platformen met veel kennis- en interessegroepen.
Bekijk het overzicht

Nieuwsberichten

27 maart 2025 | Middagsymposium Vragenlijst Veelplegers

Voor een effectieve aanpak van een jonge verpleger is het cruciaal om een goed beeld te vormen van zijn motivatie om een andere weg in te slaan. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het jarenlange onderzoek van Ido Weijers naar jonge recidivisten. 

Lees verder

NIEUW | 	Onderwijs op koers houden. Een pedagogisch-didactisch kompas

Iedereen wil goed onderwijs voor alle leerlingen. Maar vanaf dit punt lopen de meningen enorm uiteen. Het ontbreekt aan een gedeeld beeld van goed onderwijs dat als kompas kan fungeren. Hierdoor is het onderwijs op drift geraakt. 

Lees verder

Praat over het belang van mentale gezondheid maar in positieve zin

Het is goed dat er tegenwoordig meer aandacht is (in de media) voor het mentale welzijn van jongeren. Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht is voor preventie en de behandeling van deze klachten. Toch zou er ook gedacht kunnen worden aan de manier waarop er over dit onderwerp geschreven wordt. De toon is vaak alarmerend en negatief.

Lees verder

Verandering in de rol van de vader

Door de eeuwen heen heeft de vader in de westerse wereld de rol vervuld van kostwinner en hoofd van het gezin. Hij zorgde ervoor dat het gezin zich materieel kon handhaven (voeding, kleren, wonen) en trad op om de orde te bewaken en zo nodig te herstellen. Daarin is verandering gekomen.

Lees verder

Het aantal mensen en uren in separatie in de ggz is toegenomen

Nieuwsuur, Pointer (KRO-NCRV) en MIND gaven afgelopen weken allemaal aandacht aan het belangrijke thema verminderen van dwang in de (ook forensische en jeugd) ggz. Het aantal mensen en uren in separatie in de ggz is toegenomen. En dat niet alleen, het totale aantal toepassingen van dwang in de ggz neemt toe. Dwang en specifiek eenzame opsluiting, heeft veel impact op mensen. Het maakt cliënten vaak angstig, verward, boos, gefrustreerd en wanhopig. Mensen die dit meemaken, voelen zich onbegrepen, vernederd en in de steek gelaten.

Lees verder


Meer