Een overzicht van social media kanalen van Uitgeverij SWP
Uitgeverij SWP is actief op alle platformen met veel kennis- en interessegroepen.
Bekijk het overzicht
Stel je voor: kinderen die leren met volle aandacht, plezier en verwondering – buiten in de frisse lucht. Heb je zelf weleens gemerkt dat je meer energie en focus hebt na een wandeling? Dit boek laat zien hoe buiten zijn niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest.
Is jouw goede voornemen om (meer of weer) in beweging te komen? Of help je anderen om meer te gaan bewegen? Een goed voornemen! Het TNO publiceerde in het eerste kwartaal van 2024 zorgwekkende cijfers over onze gemiddelde zittijd. Gemiddeld zitten werkende Nederlanders 8,9 uur per dag. Dit gebeurt meer dan de helft van de tijd tijdens het werk: gemiddeld 4,5 uur. In hun vrije tijd zitten werknemers gemiddeld 3,4 uur. De overige zittijd bedraagt 1 uur en is woon-werkverkeer. Veel zitten en onvoldoende bewegen brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Het verhoogt onder andere de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en diabetes type II. Wat kunnen we hieraan doen?
Gezinsgerichte behandeling (Family Based Treatment, FBT) is een intensieve, evidence-based, effectieve behandeling voor jongeren en hun ouders en/of verzorgers met anorexia nervosa.
Veel ouders beginnen onvoorbereid aan de zware opgave hun zieke kind weer gezond te maken. Maria Ganci schreef deze handleiding om ouders te ondersteunen, zodat ze zich beter kunnen inleven in wat anorexia doet met hun kind.
Voor het eerst is op grote schaal onderzocht hoe Amsterdamse kinderen discriminatie en racisme ervaren in hun dagelijks leven. Kinderombudsman Annemarie Tuzgöl en onderzoekers van Stichting Alexander spraken met 73 kinderen (8 t/m 18 jaar) die op verschillende plekken in de hoofdstad te maken krijgen met racisme of andere vormen van discriminatie.
Voor een effectieve aanpak van een jonge verpleger is het cruciaal om een goed beeld te vormen van zijn motivatie om een andere weg in te slaan. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het jarenlange onderzoek van Ido Weijers naar jonge recidivisten.