Gratis verzending

Johannes Mol


Johannes Mol (1963) studeerde filosofie in Amsterdam en Parijs. Hij gaf tien jaar lang les over kunstfilosofie, onder andere aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 1997 publiceerde hij het boek Plaatsbepalingen. Filosofen over het belang van kunst. 

Sinds 14 jaar werkt hij aan de Hogeschool Leiden, bij verschillende opleidingen in de richting van sociaal werk. Hij is daar coördinator van de afstudeeronderzoeken van de opleidingen SPH en MWD.

Door zijn eigen ervaringen als stiefvader is hij tien jaar geleden begonnen onderzoek te doen naar stiefvaders en stiefgezinnen. Hij wist 35 studenten te enthousiasmeren voor dit onderwerp. Zij interviewden ieder voor hun afstudeeronderzoek 10 stiefouders of andere leden van stiefgezinnen. De uitgeschreven interviews – een schat aan informatie; ruim 4.000 pagina's tekst - gebruikte hij als basis voor zijn eigen onderzoek. Het boek Stiefvadergezinnen. Hoe ze werken en waarom ze zo werken is het resultaat hiervan. Eerdere publicaties over dit onderwerp verschenen in de bladen Ouderschapskennis en Nieuw Gezin.

In het boek Stiefvadergezinnen is de filosofische achtergrond van de auteur duidelijk terug te vinden. Hij stelt vragen en onderwerpen aan de orde die verder reiken dan de gebruikelijke in boeken over stiefgezinnen.

Publicaties

Stiefvadergezinnen

Stiefvadergezinnen (2020)

Hoe ze functioneren en waarom ze zo functioneren
Johannes Mol