Dyscalculie? Wat is dat nou weer? Van dyslexie hebben de meeste mensen wel gehoord, maar dyscalculie is veel minder bekend. Wat is dyscalculie precies? Hoe kom je erachter of je dat hebt? Wat kun je doen als je denkt dat je dyscalculie hebt? Hoe wordt het onderzocht? Wat kan je er aan doen? In dit boek beschrijven Raúl van twaalf en zijn moeder alles wat ze te weten zijn gekomen nadat Raúl de diagnose dyscalculie kreeg. Raúl beschrijft welke problemen hij heeft, hoe het onderzoek in zijn werk ging en hoe hij met zijn rekenstoornis omgaat. Zijn moeder is werkzaam als Gz-psycholoog en geeft achtergrondinformatie bij het verhaal van Raúl. Ook komen zijn leerkracht, klasgenootjes en zusje Eline aan het woord. Elk vertelt zijn verhaal vanuit zijn eigen standpunt.
In zijn zoektocht naar informatie over dyscalculie ontdekte Raúl dat er weinig toegankelijke informatie over het onderwerp is voor kinderen vanaf een jaar of negen. Daarom besloot hij het zelf te gaan schrijven. Resultaat is een gemakkelijk leesbaar, begrijpelijk boek, in de eerste plaats bedoeld voor kinderen. Maar ook ouders en leerkrachten vinden er veel informatieve achtergrondinformatie, nuttige tips en handige uitgewerkte ideeën voor iedereen die te maken krijgt met dyscalculie.
“Stomme sommen maakt maar weer eens duidelijk dat dyscalculie geen hype is. Je zult maar dyscalculie hebben.... Raúl en de andere kinderen die aan het woord komen laten zien welke gevolgen de stoornis heeft zowel op school als thuis. Dit boekje is voor kinderen met dyscalculie een bron van (h)erkenning en voor ouders en leerkrachten alleszins informatief.”
Professor dr. Hans van Luit, hoogleraar diagnostiek en behandeling van kinderen met dyscalculie
Downloads bij Stomme Sommen
Tafels
Thermometer
Tafeldiploma
"Ouders en leerkrachten kunnen er heel wat informatie, tips en ideeën uithalen. (...) Het boek geeft dus heel wat nuttige informatie maar is bovendien ook een werkboek. Er is regelmatig plaats voorzien voor het invullen van tekstballonnetjes. Daarin kan de lezer onder andere schrijven wie hij is, of hij wist wat dyscalculie is, hoe hij merkte dat er iets mis was, hoe hij zich toen voelde..."
- Uit een recensie van Caleidoscoop jaargang 24 nummer 5
"Stomme sommen leest enorm vlot: korte, vlotte zinnen en bovendien eigentijds. De lay-out en vooral ook de illustraties maken het boek heel aantrekkelijk. Al bij al een aanrader om ouders en kinderen op een toegankelijke manier informatie aan te bieden."
- Uit een recensie van Caleidoscoop jaargang 24 nummer 5