Gratis verzending

Gewoon pech

Als je moeder borstkanker heeft

Esther Smid  

ISBN 9789085602927 | 112 pagina's | Paperback | 4e herziene druk 2023

Omschrijving

Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen? En wat gebeurt er als je moeder niet meer beter wordt?

In dit boek vind je antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft alle gezinsleden informatie, troost en hoop. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.
 
Esther Smid (1968) was 40 toen ze borstkanker kreeg. Vanaf het moment van de diagnose probeerde ze samen met haar man in alle openheid met hun tweelingdochters Swaan en Luna te praten en ze zo goed mogelijk op te vangen. De vragen die Swaan en Luna stelden, inspireerden haar om dit boek te schrijven. Ze kwamen er samen achter dat het gewoon pech is, als je moeder borstkanker krijgt.

In deze herziene vierde druk is een extra hoofdstuk toegevoegd: 'Als je moeder niet meer beter wordt'.

Het lijkt wel of je het uit mijn hart geschreven hebt, maar dan veel beter dan ik me ooit zou kunnen uitdrukken. Ik kreeg er tranen van in m’n ogen. Het is zo volledig en duidelijk, het komt bij mij echt binnen.
Sylvia Luykx, internist-oncoloog Tergooi MC

In de media

Voor meer informatie over dit boek, de auteur en voor meer recensies kunt u kijken op www.gewoonpech.nl.

Reviews

"In het boek wordt in heel duidelijke eerlijke schrijftaal alle behandelingen uitgelegd. Het wordt niet mooier gemaakt dan het is, wat erg belangrijk is voor kinderen. Er wordt ook goed stilgestaan bij wat de kinderen kunnen voelen of denken bij verschillende behandelingen. Daarbij worden tips gegeven om iets met die gedachten en gevoelens te kunnen doen. Onder andere door zelf over die gevoelens te schrijven. (...)
  Een heel mooi informatief/ doe-boek voor kinderen. Ik vind het een echte aanrader en daarom geef ik dit boek 5 sterren!"

-  Noortje Antonis, Borstkankervereniging.  

"Esther kreeg in 2008 borstkanker en heeft nu samen met haar tweelingdochters - Swaan en Luna (24)- die de illustraties maakten - het boek opgefrist. Het resultaat is indrukwekkend goed."
Uit een recensie van Margriet, oktober 2023.

"Wanneer je moeder borstkanker heeft, dan lijkt het wel alsof je in een achtbaan terechtkomt. Dingen die helemaal niet leuk zijn komen zomaar je leven in roetsjen. Dat is schrikken! In dit boek krijg je in begrijpelijke taal antwoord op veel vragen. Hoe gaan al die onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis en wat betekenen al die moeilijke woorden? Je krijgt tips en ziet en leest dat je niet de enige bent. Er staan in het boek allemaal mooie, grappige, droevige en herkenbare uitspraken van kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat geeft troost en steun. In de vierde herziene druk van dit boek wordt het hele behandeltraject doorlopen, maar ook de periode daarna. Met daarbij ook een extra hoofdstuk over als mama niet meer beter wordt. Geschikt om samen te lezen vanaf 8 jaar of zelf te lezen vanaf 10 jaar en ouder."
- Uit een recensie van kankerspoken, oktober 2023.

"Een combinatie van medische informatie in kindertaal, uitspraken van kinderen en vragen en opdrachten, zodat kinderen zelf hun gevoelens kunnen beschrijven."
- Uit een recensie van Kracht, september 2010

"Duizenden moeders krijgen jaarlijks te horen dat ze borstkanker hebben. Voor deze moeders én hun kinderen is er nu 'Gewoon Pech', met veel tips hoe je je door zo'n moeilijke periode heen kunt slaan."
- Uit een recensie van De Vreelandbode

"Dochter Luna verzorgde alle illustraties in dit hoopvolle boek."
- Uit een recensie van Prima (Vakblad voor alle professionals in het basisonderwijs 6 (oktober 2010): Moeder met borstkanker

 

Zie ook

Artikel Het Parool d.d. 30 september 2010

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video