Gratis verzending vanaf €20

Hoe schrijf ik een behandelverslag?

Ruth Willems  

ISBN 9789085603610 | Paperback | 1ste druk 2024 | september 2024
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Het schrijven van een behandelverslag is een belangrijke vaardigheid voor het bieden van kwalitatieve psychologische zorg. In dit boek biedt Ruth Willems een uitgebreide en praktische handleiding voor het opstellen van behandelverslagen. Van het formuleren en onderbouwen van doelen tot het rapporteren van resultaten en reflecteren op het proces.

De verschillende onderdelen worden concreet gemaakt met praktijkvoorbeelden. Diverse professionals delen hun inzichten: Yaron Kaldenbach bespreekt zijn ervaringen met de WISC V en biedt praktische tips en Noelle Pameijer deelt visuele hulpmiddelen die helpen bij het overwegen van classificaties in het belang van de cliënt. Ruth Willems zelf beschrijft haar visie op identiteit in behandelingen en geeft praktische handvatten aan de hand van een format.

Afhankelijk van de specifieke eisen van opleidingen of werkplekken, kan de lezer zelf bepalen welke onderdelen hij integreert, overslaat of toevoegt aan zijn verslag. Dit boek is een waardevol hulpmiddel voor zowel studenten als professionals in de psychologie en orthopedagogiek. Ook ervaren psychologen en orthopedagogen zullen hierin nuttige tips vinden om hun verslaglegging te verbeteren en supervisanten effectiever te begeleiden.

Ruth Willems is gz-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP, supervisor K&J-NIP en heeft een psychologenpraktijk. Zij heeft meerdere boeken op haar vakgebied uitgegeven bij SWP. Daarnaast geeft zij trainingen bij King nascholing en Kudding & Partners.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: