Leerkrachten die met hart en ziel voor de klas staan en doen wat werkt, hebben een grote impact op kinderen en op de wereld. Juist nu is het tijd om te investeren in de leerkracht. Niet alleen in didactiek en methoden, maar vooral ook in de mens achter de leerkracht.
Psychologische flexibiliteit in het onderwijs is een gedegen en praktisch boek voor het primair onderwijs. Het helpt leraren om te onderzoeken of zij hun energie inzetten op een manier die het effect heeft dat zij beogen. Het boek is voor elke leerkracht te gebruiken om kinderen op een wetenschappelijk onderbouwde manier te kunnen begeleiden, maar ook om de eigen psychologische flexibiliteit te vergroten. Bij psychologische flexibiliteit richt je je op:
Doe wat werkt en waardevol is,
kies vanuit innerlijke kracht voor kwetsbaarheid,
en doe het samen en in verbinding met elkaar.
Dit boek is gebaseerd op baanbrekende wetenschappelijke inzichten en maakt de vertaalslag naar de mens achter de leerkracht en de dagelijkse onderwijspraktijk in vorm van acceptatie- en commitmenttraining.
Over de auteurs
Maaike Steeman is gezondheidszorgpsycholoog, gespecialiseerd in acceptatie- en commitmenttherapie (ACT). Eerder schreef zij het boek De Wonderlijke binnenwereld, een kinderboek over ACT.
Femke Klomp is coach, trainer en adviseur in het onderwijs. Ze begeleidt leerkrachten en schoolleiders en focust daarbij op psychologische flexibiliteit, werkgeluk, ACT en heeft daarnaast een stevige basis in didactiek, pedagogiek en veranderkunde. Samen met Maaike geeft ze acceptatie- en commitmenttraining voor het onderwijs.
Aankondiging
Op 4 november geven de auteurs een webinar over werken in het onderwijs. Benieuwd naar de inhoud? Houd de boekpagina in de gaten of de website van Logacom. Binnenkort meer informatie.