Bewust of onbewust, reguleren doen we allemaal. Door de dag heen is het normaal om (on)gemerkt een beetje of meer getriggerd te raken. Kleine of grotere gebeurtenissen kunnen zorgen voor het ingang zetten van je oude overlevingspatronen. Wist je dat er veel eenvoudige manieren zijn om in een korte tijd je zelf te reguleren? In Psycholoog en (zelf)regulatie vind je 12 manieren om te experimenteren met resetten wat bij jou past.
Daarnaast wordt uitgelegd waarom wij ons brein en zenuwstelsel af en toe moeten helpen terugschakelen uit boosheid, angst, irritatie, negatieve gedachten, of machteloosheid, watten in je hoofd, of je controle kwijt zijn. Door regelmatig te resetten ga je een effect ervaren op jouw gedachten, gedrag, gevoel en houding naar jezelf en anderen. Als je deze manieren van zelfregulatie hebt ontdekt en hebt ervaren hoe ze werken kan je ze zowel privé als zakelijk gebruiken. Gesprekken en therapie voeren wordt zo samenwerken met behoud van professionele kaders. Dit geeft veiligheid voor beide partijen.
Dit boek geeft antwoorden en handvatten voor vragen als Hoe kan je:
Het boek is een uitnodiging om naar binnen te kijken. Naar binnen kijken is iets wat je kan leren. Het is een gewoonte die je kan toevoegen aan je levensstijl. Het effect van naar binnen kijken, is contact aangaan met jezelf. Dit verjongt, verzacht en vergroot het contact met anderen.
Hoewel dit boek voor beginnende en nieuwsgierige psychologen geschreven is, is het net zo goed bruikbaar voor andere therapeuten, coaches, poh-ggz en paramedici. Ook is het bruikbaar voor managers en leidinggevenden die een betere relatie met hun medewerkers willen bereiken.
Wil je meer over het boek weten of meteen bestellen? Klik hier!
Meer over de auteur
Puck van Groningen, auteur Psycholoog en (zelf)regulatie, heeft een eigen praktijk waar zij multidisciplinair samenwerkt. In haar zoektocht naar optimaal contact en transparantie in de therapeut-cliënt-relatie heeft ze antwoorden gevonden in een combinatie van evidenced based denken vanuit de psychologie, aangevuld met oplossingsgericht werken, de wijsheid van de school van Ridhwan en de Sensorimotor Psychotherapie. Lees verder...