Het begrip burgerschap speelt al eeuwenlang een sleutelrol in de (veranderlijke) relatie tussen burger en de staat en tussen burgers onderling. Verbondenheid komt tot stand in alledaagse culturele praktijken en gesprekken. In dit onderzoek wordt cultureel burgerschap benaderd vanuit het perspectief van de mensen zelf en niet vanuit instituties.
Het onderzoek richt zich op de alledaagse culturele burgerschapsvorming met ondersteuning van Cultureel Ondernemende Professionals. Daarin worden de beroepscompetenties van deze professionals in kaart gebracht op basis van drie casestudies. Het publiek van deze casestudies bestaat uit drie generaties Nederlanders met een Turkse of Marokkaanse achtergrond waarbij binnen de publieksgroep van de derde generatie een nieuwe stedelijke elite aan het ontstaan is met een pluriforme culturele habitus.
Op 28 september is Sharog Heshmat Manesh gepromoveerd voor zijn boek Balanceren tussen publiek en politiek. Hieronder een aantal foto's van de auteur.
Over de auteur
Sharog Heshmat Manesh is cultuursocioloog en werkzaam als docent en onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Het merendeel van zijn werk gaat over de maatschappelijk positie van sociale groepen met een migratieachtergrond.
Boekinformatie
Balanceren tussen publiek en politiek
De competenties van de cultureel ondernemende professional en processen van burgerschapsvorming
Sharog Heshmat Manesh
€ 49,50 | ISBN 9789085601852 | 336 pagina's