Gratis verzending vanaf €20

De Ik-fabriek (4e druk) | Praten is niet nodig. Het lichaam vertelt het verhaal


De Ik-fabriek (4e druk) | Praten is niet nodig. Het lichaam vertelt het verhaal

In 2017 schreef Carla van Wensen De Ik-fabriek, een werkboek voor het kind en zijn ouders. Een boek vol uitleg over het interne fysieke beschermingssysteem, en hoe dit gekoppeld is aan bewegen en gedrag. Inmiddels is het boek toe aan de vierde druk. Van Wensen staat stil bij deze bijzondere mijlpaal.

 


“Dat primaire reflexen kunnen verstoren was een manier van denken die nog nauwelijks aandacht kreeg. Meer en meer kwamen er positieve reacties. Het was de aanzet om te gaan vertellen over reflexen en niet- begrepen gedrag, aan de hand van voorbeelden uit mijn praktijk. Prachtig lastig en Woelig gevoelig, waarvan net de tweede druk is verschenen, voor volwassenen kwamen daaruit voort”, opent Van Wensen.

Kind met niet-begrepen pijn
Zij vervolgt: “Inmiddels wordt De Ik-fabriek niet alleen gebruikt om het kind uit te leggen ‘waarom je soms doet zoals je doet, terwijl je niet wil dat dit gebeurt’. Het heeft ook zijn weg gevonden naar het kind met niet- begrepen pijn, of de jongere en volwassene met long-problematiek. Klachten die meestal niet herstellen als gevolg van een over-alert beschermingssysteem en het gemis aan fysieke veiligheid."

Trauma en stress
Van Wensen is dankbaar: "Ik ben zo blij met alle mensen die zich hard maken om anders te kijken naar de impact van stress en trauma op de mens en het belang van een lichaamsgerichte benadering mee verspreiden.

Praten is niet nodig. Het lichaam vertelt het verhaal."

Lees meer & bestel De Ik-fabriek! 

 

Meer van Carla van Wensen 

   


19-09-2023