Gratis verzending

Olympische Spelen | ADHD een voordeel of ook een belemmering?


Olympische Spelen | ADHD een voordeel of ook een belemmering?

Wat is de invloed van hormonen op sportprestaties van vrouwen? Is ADHD een voordeel of kan het ook een belemmering zijn? Op onder andere deze vragen ging Jacqueline van de Sande, mede-auteur van onder meer Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD, in op dag elf van de Olympische Spelen in Parijs. De ex-topbasketballer, die zelf ADHD heeft, werd geïnterviewd door NPO Radio 1.

Van de Sande komt oorspronkelijk uit de ‘sportwereld’, voltooide de CIOS-opleiding en basketbalde tot haar dertigste op het hoogste niveau. Ze studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de HAN en rondde bij de Hogeschool van Amsterdam de Voortgezette Opleiding in de Geestelijke Gezondheidszorg en systeemtherapie af.

Recent schreef zij samen met Sandra Kooij het boek Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD, dat in mei verscheen. Het boek, het eerste over ADHD bij vrouwen van Nederlandse auteurs, is al toe aan de derde druk.

Bloedirritant! beschrijft hoe ADHD bij vrouwen eruitziet, met welke thema’s zij worstelen en hoe onzichtbaar hun strijd kan zijn. Het boek is bedoeld voor alle volwassen vrouwen met ADHD, met en zonder de H, of die zichzelf in ADHD of ADD herkennen. De waargebeurde anekdotes uit het leven van Jacqueline van de Sande - soms hilarisch, soms aangrijpend - aangevuld met ervaringen van andere vrouwen, maken dit boek levendig en herkenbaar.

Beluister het radiofragment van NPO Radio 1 via de volgende LinkedIn-post

Beluister hier ook de podcast Alle Dagen DRKS, waar beide auteurs te gast waren.

Bestel hier het boek Bloedirritant


09-08-2024