Gratis verzending vanaf €20

Kijktip | Documentaire TBS: aan de andere kant


Kijktip | Documentaire TBS: aan de andere kant

In drie afleveringen gaat de documentaire 'Aan de andere kant' in op de vooroordelen rondom tbs, waarvan sommige clichés waar blijken te zijn, maar andere absoluut niet. Het belicht de complexiteit van de behandelingen en de impact op zowel de patiënten als hun slachtoffers. Documentairemaker Jessica Villerius liep bijna drie jaar vrij rond in de tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Limburg. Ze sprak met patiënten over hun ervaringen.

Jessica Villerius: ‘Met deze serie willen we een compleet beeld geven over het fenomeen tbs, waarin Nederland uniek is in de wereld. Niet alleen patiënten, maar iedereen die geraakt is door een delict waarbij tbs is opgelegd komt aan het woord.'

‘Door lang te filmen en iedereen te bevragen, werd mij duidelijk dat het allemaal allesbehalve zwart-wit is en dat er geen enkel draaiboek is dat op meerdere personen van toepassing is.’

Naast tbs-gestelden spreekt Jessica Villerius met familie van de tbs-gestelden, met de slachtoffers en de naasten van slachtoffers.

Vanaf 2 september wekelijks te zien om 21.40 uur bij KRO-NCRV op NPO1. Meer informatie.

Meer over tbs

Op 10 december 2024 organiseert partner Logacom het TBS congres. De wachtlijsten voor opname in tbs-klinieken worden langer en de bewoners van de tbs-klinieken blijven langer in de instellingen. Hoe gaan we hiermee om? Op dit congres wordt een poging gedaan om de tbs-sector een aantal handreikingen te doen en oplossingsrichtingen aan te bieden. Met sprekers uit de tbs-sector en daarbuiten. Bekijk hier het programma of meld je hier aan.

 


02-09-2024