Gratis verzending

Webinartip Veilige Gehechtheid | Hoe herken je en repareer je relationele breuken?


Webinartip Veilige Gehechtheid | Hoe herken je en repareer je relationele breuken?

In dit webinar staat gehechtheid centraal. Gehechtheid staat aan de basis van elk mensenleven en er is een sterke relatie tussen gehechtheid, ontwikkeling en geestelijke gezondheid. Daarnaast krijgt iedereen in zijn of haar leven te maken met relationele breuken. Hoe ga je daarmee om en kun je een kind en ouders als therapeut of jezelf als opvoeder gidsen naar een meer veilige gehechtheid?

Ben Gurney Smith en Dan Hughes beschrijven een aanpak hiervoor in hun Gids over Gehechtheid. Zij verbinden theorie en praktijk en geven voorbeelden die in het leven van alledag en in therapiesituaties helpend kunnen zijn.

In dit webinar staat deze gids, hun gedachtengoed en aanpak centraal. Zo is er aandacht voor het onderliggend therapeutisch model: de Dyadic Developmental Therapy. Verder maken de deelnemers kennis met de principes van SANE: Speelsheid, Acceptatie, Nieuwsgierigheid en Empathie en wordt stil gestaan bij effectieve co-regulatie en de affectief-reflectieve dialoog tussen ouder/opvoeder/therapeut en kind.

Aan de hand van voorbeelden en kleine oefeningetjes onderzoekt Anneke Vinke vervolgens samen met de deelnemers hoe ouders en kinderen met elkaar in contact kunnen blijven en hoe gehechtheid als bron gebruikt kan worden om stressvolle gebeurtenissen het hoofd te bieden.

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie is toegekend bij Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG). Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO. Deelnemers kunnen met een certificaat van deelname accreditatiepunten opvragen via hun persoonlijk online SKJ-dossier.

Hieronder alle informatie over dit webinar:  

Datum: 20 februari 2025 |  Cursusduur: 2,5 uur | Deelnameprijs: € 149,00 (btw-vrij).  | Gratis bij deelname 
Gids over gehechtheid

PROGRAMMA 
INSCHRIJVEN 

 


18-09-2024