Gratis verzending

Week tegen eenzaamheid | Aandacht voor kansen en mogelijkheden


Week tegen eenzaamheid | Aandacht voor kansen en mogelijkheden

Vandaag start de Week tegen eenzaamheid 2024 (26 september t/m 2 oktober). In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. Door het hele land is er tijdens deze week extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Ook in Vakblad Sozio staan we stil bij eenzaamheid met de zojuist verschenen special Afgeschakeld.

 

Eenzaamheid wordt vaak in verband gebracht met ouderen, maar komt in iedere leeftijdsgradatie voor. Zo zijn er talloze groepen en individuen aan te wijzen. Het thema Afgeschakeld van Sozio verwijst naar: afgeschakeld zijn van de samenleving. Soms is dit bedoeld maar vaker onbedoeld. Het zijn de onzichtbaren of de zichtbaren die zich los voelen van iedere sociale omgeving. In iedere leeftijdsfase, gendertype of sociale economische status komt afschakeling voor. Het beroemde Japanse verschijnsel Hikikomori doet ook vaker in onze westerse wereld onder jongeren zijn intrede. Maar ook burgers met psychische problemen of vereenzaming.

In deze editie aandacht voor de variëteit, maar uiteraard ook aandacht voor kansen en mogelijkheden van sociaal werkers, wijkteams, eerstelijnswerkers, leerkrachten, familie en hulpverleners in het algemeen.

Bekijk de inhoud van het nummer hier.

 

Lees hier meer informatie over de week tegen eenzaamheid.


26-09-2024