Gratis verzending

Bereid je voor op de MIND Blue Monday Run op 20 januari


Bereid je voor op de MIND Blue Monday Run op 20 januari

Als meer bewegen een van je goede voornemens is, start dan nu zodat je maandag 20 januari mee kan lopen met de MIND Blue Monday Run! Blue Monday is zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Met deze run vraagt MIND aandacht voor de ernst van een échte depressie, en vestigt de organisatie de aandacht op iedereen die te maken heeft met psychische problemen en hun naasten.


Op de Mind Blue Monday Run gaan honderden mensen door het hele land hardlopen, wandelen of gaan op een andere manier bewegen om mensen met psychische problemen te steunen. Gezonder leven, waaronder bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, het draagt ook bij aan je mentale gezondheid en weerstand. Vanaf 2025 wordt leefstijl daarom vast onderdeel van de behandeling in de ggz.

Veel mensen die meedoen hebben zélf of in hun omgeving te maken met psychische problemen. Ook halen zij geld op voor het werk van MIND, zodat MIND zich kan blijven inzetten voor mentale gezondheid in Nederland. De opbrengst gaat dit jaar naar de hulplijn MIND Korrelatie, waar professionele hulpverleners gratis en anoniem hulp bieden aan iedereen die zélf psychische klachten heeft of een naaste heeft die daarmee worstelt.

Iedereen die meedoet, kan zelf bepalen waar, hoe laat en hoe lang zij in beweging komen, en met hoeveel personen. Op deze manier is de MIND Blue Monday Run heel laagdrempelig voor iedereen die mee wil doen, en doen er dus mensen door heel Nederland mee. 

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run is te vinden op www.mindbluemondayrun.nl. Mensen die niet mee kunnen doen, kunnen een bijdrage doen aan een actie van een of meerdere deelnemers. Dit kan via de hierboven genoemde website.


Nog geen hardloper, maar wel de wens om mee te doen? 

Het boek 10 kilometer hardlopen van Maarten Faas is een goed startpunt als je vanaf nul moet beginnen. Het boek is opgebouwd rond een trainingsprogramma die je in 26 weken klaarstoomt voor het lopen van een goede 10 kilometer. Je neemt daardoor rustig de tijd om je voor te bereiden op een wedstrijd. Ervaren lopers kunnen later in het schema starten.
Meer informatie & bestellen

 

Heb je al wat kilometers in de benen?
Heerlijk hardlopen is voor de loper die zich wenst te verbeteren. Of je nu 20 of 70 jaar oud bent, je kunt jezelf altijd verbeteren. Maar dan moet je wel gericht gaan trainen. Dit boek is geschreven voor sporters die zich willen verdiepen in het hoe en waarom van duurlooptraining. Wat zijn de basisprincipes voor effectieve looptraining? Hoe kunnen we die uitwerken naar een gericht trainingsplan? En... hoe kun je zelf een dergelijk plan maken?
Meer informatie & bestellen

 

 


14-10-2024