Ian komt uit Zuid-Amerika, toen hij 3 maanden oud was hebben zijn ouders hem opgehaald en mee naar Nederland genomen. Het is een liefdevol en warm gezin, een fijne familie en een prettige woonplaats om in op de te groeien. Hij was al zo jong toen hij hier kwam en heeft de ideale omstandigheden getroffen.
Ian is snel in zijn lichamelijke ontwikkeling, alleen wil het zindelijk worden, met name ’s nachts niet lukken, inmiddels is hij al acht jaar.
‘Lijkt een allemansvriend’
Ian lijkt op school een allemansvriend, net als het wat meer lijkt te worden, doet Ian iets waardoor de vriendschap stukloopt; speelgoed meenemen en dit thuis verstoppen of onaardige dingen gaan zeggen vanuit het niets.
Sensor voor spanningen
Ian lijkt een sensor te hebben voor spanningen, zodra er ergens ook maar iets aan de hand is staat hij er met zijn neus bovenop waardoor hij vaak net op het verkeerde moment op de verkeerde plek is. Straf? Het doet hem niks en dit ondergaat hij zonder blikken of blozen.
Hoe ga je hiermee om, hoe help je Ian op weg en hoe achterhaal je wat er met hem aan de hand is? Het recent verschenen boek Heartly. Psycho-educatie over hechtingsproblematiek kan hierbij helpen.
In het verhaal van hoofdpersoon Heartly lees je hoe dit kan ontstaan, wat de gevolgen zijn en wat eraan te doen is. Een complexe problematiek uitgelegd in een eenvoudig verhaal voor kinderen, ouders/verzorgers en professionals.
Over de auteurs
Anouk van Dijk, kindertraumatherapeut, en Jichia Brauckman, sociotherapeut, werken beiden in de jeugdzorg met kinderen met hechtingsproblematiek. In Heartly delen zij hun ervaringen, kennis en inzicht met ouders, kinderen en professionals om hen beter te kunnen ondersteunen in het begrijpen van hechtingsproblematiek.
Bekijk hier het inkijkexemplaar