Door de tekorten op de arbeidsmarkt dreigt een uitbarsting van burn-outgevallen, waarschuwen arbodiensten bij de start van de Week van de Werkstress. Werkgevers moeten veel meer energie in preventie steken en het kabinet moet dat fiscaal aantrekkelijker maken.
Een op de zeven werknemers kampt met burn-outklachten, in totaal 1,3 miljoen Nederlanders, blijkt uit cijfers over 2021 die het CBS en TNO vandaag bekendmaken. Het percentage werknemers dat psychische vermoeidheid door het werk ervaart is daarmee na een daling in 2020 weer terug op pre-coronaniveau (bron: AD).
De gevolgen van de coronapandemie zijn in 2022 enorm zichtbaar geworden voor organisaties en werknemers. Een enorm personeelstekort, een vernieuwde werk-privébalans, steeds meer jonge medewerkers die stress op het werk ervaren. Het belang van het creëren van een werkklimaat met productieve en tevreden medewerkers waarbij een goede balans tussen stress en energie cruciaal is, wordt alsmaar groter.
Daarom is er binnen de Week van de Werkstress in 2022 naast aandacht voor het mentale welbevinden ook aandacht voor de fysieke staat. Deze twee zaken kunnen namelijk niet los van elkaar gezien worden, samen gaan we voor: Mentaal en fysiek sterk! Onderstaande boeken over burn-out, stress en mindset kunnen u hierbij helpen.
Hieronder staan een aantal boeken op een rijtje over dit onderwerp