Gratis verzending

Medemenselijk opvoeden doe je zo!


Medemenselijk opvoeden doe je zo!

Prof. dr. Micha de Winter, emeritus hoogleraar Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, is onlangs geïnterviewd door De Volkskrant. In Het Ideaal (column uit de Volkskrant) worden mensen geïnterviewd die hun leven aan een ideaal wijden. Wat hem drijft, is niet alleen de hoop op een betere wereld. Het is ook de angst dat mensen in beesten kunnen veranderen.

Onlangs is zijn boek Medemenselijk opvoeden verschenen. Medemenselijk opvoeden gaat over de vraag hoe we nieuwe generaties via opvoeding, vorming en onderwijs kunnen toerusten en enthousiasmeren voor het leven in een vrije, rechtvaardige en solidaire samenleving. Zo omschrijft hij dan ook zijn ideaal:

‘Positief geformuleerd: een humane samenleving, gebaseerd op medemenselijkheid. Eigenlijk zijn mijn verlangens heel bescheiden: ik wil dat mensen elkaar het licht in de ogen gunnen en respecteren dat een ander een andere mening mag hebben. En ik wil dat we elkaar te hulp schieten in geval van nood.'

Wil je meer over zijn boek weten? Of wil je een lezing bijwonen van Micha de Winter? Lees dan verder!

Medemenselijk opvoeden
Samenlevingspedagogiek voor een hoopvolle en daadkrachtige generatie
Micha de Winter
€ 24,95  |  ISBN 9789085603276  |  168 pagina's |  2e druk
Lees meer & bestel

 

11e Jaarcongres Huiselijk Geweld 
Schokdempers | School, wijk en zorg

21 november 2024 |  De Reehorst, Ede  |  €325 excl. btw 

Micha de Winter geeft een lezing Het voorkomen van huiselijk geweld en de pedagogische rol van de samenleving tijdens het 11e Jaarcongres Huiselijk Geweld. Alle deelnemers ontvangen het boek Medemenselijk opvoeden gratis bij deelname. 

Lees meer & meld je aan

10-10-2024