Gratis verzending

Coming out day | De schoonheid van het verschil


Coming out day | De schoonheid van het verschil

Het CBS heeft vandaag in het kader van Coming Out Day voor het eerst een schatting gemaakt van hoeveel personen van 15 jaar en ouder zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, bi+ transgender, queer, intersekse en aseksueel. Naar schatting is dat in Nederland achttien procent, gelijk aan 2,7 miljoen mensen. 

Deze schatting van het aantal LHBTQIA+-personen in Nederland is gebaseerd op data van de Veiligheidsmonitor 2023, een CBS-onderzoek waaraan 182 duizend mensen deelnamen. Deze vragenlijst richt zich vooral op thema's als veiligheid en slachtofferschap van criminaliteit, maar gaat ook in op hoe mensen zich voelen op het gebied van gender (genderidentiteit), op wie mensen zich aangetrokken voelen (seksuele oriëntatie), en of ze intersekse zijn.

Wil je meer lezen over bijvoorbeeld homoseksualiteit of het verschil tussen mannen en vrouwen, bekijk dan onderstaande tips.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ga dan naar onze kennisbank, Sociaal Digitaal

Tot slot nog een aanrader: Kun je vrijen leren? Over seks, vrijen en liefde - voor jong en oud. Dit boek helpt onder andere om open over seks te praten en is geschikt voor iedereen. Het boek bespreekt onder meer seks en het geloof.

 


11-10-2024